Bizden Haberler

5. ARAPÇA YARIŞMALARI İL ELEMELERİ TAMAMLANDI / 08.04.2014
5. ARAPÇA YARIŞMALARI İL ELEMELERİ TAMAMLANDI Türkiye genelinde 81 ilden 636 okulun başvurduğu 5. Arapça Yarışmaları il elemeleri tamamlandı.

Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği’nin “Arapça Öğretimini Geliştirme Projeleri” kapsamında Türkiye’deki İmam Hatip Liseleri arasında düzenlenen Arapça Yarışmaları Türkiye genelinde 05 Nisan tarihinde gerçekleştirildi.

Bu yıl beşincisi düzenlenen Arapça Yarışmalarına Türkiye genelinde 81 ilden 636 okul başvurmuştu. Elemelerine 11.852 öğrencinin katıldığı yarışmalarda bilgi yarışması kategorisinde 559, şiirde 437, hitabet (metin canlandırma) yarışmasında 111 okul öğrencileri il elemelerinde yarıştılar. Yarışmalarda 300’e yakın akademisyen ve ilim adamı jüri üyeliği yaptılar. Bilgi yarışmasında soruların oldukça zor olduğunu belirten jüri üyeleri öğrencilerin buna rağmen oldukça başarılı bir performans gösterdiklerini ifade ettiler.

İl yarışmalarında birinci olarak illerini temsil edecek olan okullar 26 Nisan’da Türkiye genelinde Batman, Bingöl, Adıyaman, Sinop, Kırıkkale, Zonguldak, Denizli, Çanakkale ve İstanbul'da olmak üzere dokuz bölgede yarışacaklar. Yarışmaların Türkiye finalleri 16-17 Mayıs tarihlerinde Eskişehir Sarar Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin ev sahipliğinde Eskişehir’de yapılacak.

İl elemelerinde dereceye giren okulların tam listesine ulaşmak için tıklayınız.