5.Arapça Yarışmaları Birincilerimizi Mukaddes Beldeye Uğurladık / 06.01.2015
2013-2014 eğitim öğretim yılı boyunca gerçekleştirilen ve ülkemiz genelinde 642 İHL'den 11852 öğrencinin katıldığı 5.Arapça Yarışmalarımızda birincilik kazanan öğrencilerimiz, 3 Ocak 2015 günü umre yolculuğu yapmak üzere İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan mukaddes beldeye uğurlandılar...
Okul içi müsabaka ve seçmeler sonucunda okullarını temsil etmek üzere öncelikle il içi yarışmalarında başarı gösteren, ardı sıra bölge ve ülke yarışmalarımızda üstün başarıyla birincilik elde eden yarışmacılarımız, 15-16 Mayıs 2014 tarihlerinde gerçekleştirilen ödül töreninde umre ziyareti ödülüne hak kazanmışlardı.
 
Umre ziyaretlerini gerçekleştirmek üzere öncelikle İstanbul Atatürk Havalimanı'nda karşıladığımız yarışmacılarımıza, Arapça Yarışmaları Koordinatörlüğümüzce uçak biletleri takdim edilerek gerçekleştirilecek olan ziyaretlerle ilgili çeşitli bilgiler aktarıldı.
 
5.Arapça Yarışmalarımızın umre ödülü sponsoru olan dünyaca ünlü eğitim kuruluşu Menahicü'l-Alemiyye'nin (İnternational Curricula Organization) destekleriyle gerçekleştirilen ziyaretler kapsamında 4 gün Mekke'de, 3 gün Medine'de bulunacak olan yarışmacılarımız, umre ibadetinin yanı sıra, Mekke Ummu'l-Kura Üniversitesi Arap Dili ve Edebiyatı Bölümünü de ziyaret edeceklerdir.
 
Tüm hafta boyunca Mekke ve Medine'nin 5 yıldızlı otellerinde konaklayacak olan yarışmacılarımız, bir haftalık yolculuk, ibadet ve ziyaretlerinin ardından 10 Ocak 2015 Cumartesi günü ülkemize dönüş yapacaklardır. 
 
Arapça Yarışmaları Koordinasyon Kurulu olarak 5.Arapça Yarışmalarımızda farklı branşlarda birincilik elde ederek umre yolculuğuna hak kazanan yarışmacılarımıza, yolculuklarının kendileri için hayırlara vesile olmasını ve başarılarının devamını diliyoruz.