?Arapça Öğretim Metotları ve Felsefesi? konferansımız yoğun bir katılımla gerçekleştirildi? / 20.12.2014
Yabancı dil eğitimleri ve Türkiye'de Arapça öğrenimi alanında Akademi Derneğinin ve Akdemistanbul öncülüğünde yeni bir seminer daha icra edildi.

Akdemistanbul Arapça Bölüm Başkanı Murat Serdar ŞADOĞLU Hocamızın sunumları ile gerçekleştirilen seminerimizde, "Arapça Öğretim Metotları ve Felsefesi" masaya yatırıldı.

Türkiye’nin farklı şehirlerinde Arapça Öğretmeni olarak görevli 85 misafirimizin kayıt yaptırarak katılımda bulunduğu seminer içeriğinde nitelikli bir Arapça öğretiminin hangi yollarla gerçekleştirilebileceği hususu kapsamlı bir şekilde işlendi. Seminerde bireylerin en iyi şekilde konuşabildikleri ana dillerini nasıl öğrendikleri, anadil ile hedef dil arasında uyumluluk sağlama süreci, bir dilin öğrenen kişi açısından algılanma süreci, bir dilin öğretilme süreci, Arapçanın öğretilmesi sürecinde dikkat edilmesi gereken hususlar, Arapça öğretim yöntemleri, dünyada yaygın yabancı dil eğitim yöntemleri, Türkiye’deki eğitimler için uygun Arapça öğrenme metotları gibi konulara değinildi.

20 Aralık 2014 tarihinde 14.00-15.30 saatleri arasında Akdemistanbul Fatih Merkez Binasının Kenferans-1 salonundan gerçekleştirilen seminerimize, çeşitli üniversitelerimizden akademisyenler, Arapça öğretmenleri, Kur'an Kurslarında görevli Arapça Hocaları ve Arapça eğitim tecrübesi yaşayan misafirlerimiz yoğun bir katılımda bulundular.

Arap ülkelerinde yaygın dil öğretim unsurlarına ve Türkiye’de kullanılması gereken eğitim materyallerine de değinilen program, tüm misafirlerimize katılım sertifikası takdiminin ardından sona erdi.

Seminerimizin tüm katılımcılarımıza ve Arapça eğitim camiasına faydalı olmasını umuyor, en kısa zamanda bu tür çalışmalarımızın güncel içeriklerle tekrar edeceğini beyan etmekten mutluluk duyuyoruz…

Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği Yönetimi