Arapça Yarışmalarına Başvurular Tamamlandı / 03.03.2014
Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından Akademi Derneği'nin koordinasyonu ile bu yıl 5.si düzenlenecek olan İmam Hatip Liseleri arası Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmalarına başvurular sona erdi.

Arapça Bilgi, Arapça Şiir Okuma, Arapça Metin Canlandırma / Hitabet ve Arapça Hat / Kaligrafi dallarında yapılacak olan yarışmalara 632 okul başvurdu. 81 ilden katılımın sağlandığı yarışmalarda en çok başvuru 554 okul tarafından Arapça Bilgi yarışmalarına yapılırken, Arapça şiir okuma yarışmasına 437 okul, Arapça Metin Canlandırma Yarışmasına 109 okul, Arapça Hat / Kaligrafi yarışmasına ise 90 okuldan 163 eser başvuruda bulundu.

11.852 öğrencinin elemelerine katıldığı yarışmaların il elemeleri 5 Nisan 2014 Cumartesi tarihinde 81 ilde gerçekleştirilecek. Yarışmaların bölge elemeleri 26 Nisan 2014 tarihinde Batman, Bingöl, Adıyaman, Sinop, Kırıkkale, Zonguldak, Denizli, Çanakkale ve İstanbul'da yapılacak. Başta TRT Arapça olmak üzere birçok uluslararası, ulusal ve yerel kanaldan yayınlanacak olan ödül töreni ise 16-17 Mayıs 2014 tarihlerinde Eskişehir Sarar Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin koordinesinde Eskişehir'de gerçekleştirilecek.