Bizden Haberler

Arapçanın Şampiyonları Ödüllerini Aldılar... / 16.05.2018
Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nce düzenlenen, Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneğince koordinasyonu yürütülen, Anadolu İmam Hatip Liseleri ve İmam Hatip Ortaokulları arasında gerçekleştirilen “9. Arapça Yarışmaları Türkiye Finali” ödül töreni 14 Mayıs 2018 tarihinde Kocaeli The Ness Hotel'de yapıldı.

Kur’ân Tilaveti, İstiklal Marşı ve Tanıtım Filmi ile başlayan “9. Arapça Yarışmaları Türkiye Finali ” programına Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü ve Akademi Lisan Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Daire Başkanı Oğuzhan Özkan, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kahraman, Kocaeli İl Millî Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Kocaeli İl Müftüsü Yusuf Doğan, Başiskele ve Kartepe Müftüleri de katıldı. Katar Foundation bünyesinde çalışmalarını yürüten Katar Münazaraları Merkezi'nden katılımcıların da katıldığı Türkiye Finalleri ve ödül törenine 1000'e yakın öğrenci ve öğretmen de iştirak etti. 

 

Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından yabancı dil eğitimine yönelik çalışmalardan bahsederek yabancı dilde hazırlık uygulaması olan okulların sayılarını belirterek yaz eğitim etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen yabancı dil programlarına değindi. Katar Münazaralarında dünya birincisi olan Kocaeli-İzmit Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin başarısının çalışmalarımızın kalitesinin kanıtı olduğuna vurgu yaptı. 

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü ve Akademi Lisan Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ağırakça da konuşmasında Türkiye'de Arapça öğretimi alanında yapılan çalışmaların meyvelerini verdiğinden bahsederek özellikle Arapça münazara dalında büyük başarılar gösteren öğrencileri tebrik etti. 

 

Ödül töreni el-Cezira Mubaşir ve TRT Arapça kanallarının yanı sıra bazı yerel kanallardan da canlı olarak yayınlandı. 

 

Akdemistanbul Dil Eğitim Kurumları olarak yarışmada dereceye giren öğrencileri kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz...

 

Dereceye giren okul ve öğrencilerin listesi için tıklayınız.