Bizden Haberler

DöGM'nin tertip ettiği ve Proje Okulları ile gerçekleştirilen toplantıya iştirak ettik / 09.09.2015
Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından tertip edilen, bünyesinde Arapça-İngilizce hazırlık sınıfları uygulaması bulunan okulların koordinatör öğretmenleri ve yöneticileri ile yapılan istişare ve planlama toplantısına Akademi Derneği olarak katılımda bulunduk.
 

28 Ağustos 2015 Cuma günü Bursa'da gerçekleştirilen toplantı, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce gerçekleştirildi. Toplantıya Türkiye'nin farklı illerinde bulunan ve bünyesinde Arapça hazırlık sınıfları okutan 14 Anadolu İmam Hatip Lisesinden ve İngilizce hazırlık sınıfları okutan 7 Anadolu İmam Hatip Lisesinden yabancı dil programları koordinatör öğretmenleri ve okul yöneticileri iştirak etti. 

 

Bursa İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantı, Din Öğretimi Genel Müdürü sayın Nazif YILMAZ'ın selamlama ve açış konuşması ile başladı. Konuşmasının içeriğinde ülkemide gerçekleştirilen yeni dil eğitim projeleri ile dil öğretiminde yeni bir çığır açıldığını vurgulayan Nazif YILMAZ, bu okullarda uygulanan özgün eğitim modeli doğrultusunda aracı dilsiz bir yabancı dil eğitiminin pratize edildiğini ve bu eğitimlerin 0 hedef dil ile gerçekleştirildiğini belirtti. 

 

Proje okullarından sorumlu Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı sayın İhsan ERKUL'un tertip ettiği toplantıya, Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği Genel Başkan Yardımcısı Dr.Muhammed AĞIRAKÇA, Akdemistanbul Arapça Bölüm Başkanı Murat Serdar ŞADOĞLU ve Akdemistanbul Kurs Koordinatörü Ahmad ALRUHBAN da toplantıya iştirak ettiler. Derneğimiz ve partner eğitim kuruluşumuz Akdemistanbul adına toplantıya katılan yöneticilerimiz, Arapça proje okullarının eğitim sürecine ilişkin çeşitli değerlendirmelerde bulundular. 

 

2014-2015 eğitim öğretim yılında gerçekleştirilen proje faaliyetlerinin değerlendirildiği toplantıda, proje faaliyetleri sürecinde uygulamada yaşanan aksaklıklar, öğrenci ve öğretmenlerin karşılaşabildiği çeşitli problemler, bu problemlerin çözüm yolları, örnek uygulamalar, ortak müfredatın takibi ve ortak sınav uygulamalarının detayları gibi hususlar ele alındı. 

 

Hazırlık sınıflarına ilişkin yabancı dil eğitimleri vizyon belgesinin bazı maddelerinin revize edildiği toplantıda, 2015-2016 eğitim öğretim yılı için planlama süreci ve yol haritası da masaya yatırıldı. 

 

Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneğinin Arapça eğitimleri konusunda Milli Eğitim Bakanlığınca hazırlanan protokol metninde danışman olarak iştirak ettiği toplantılarda, proje okulları için öğretmen seçmeleri ve ortak sınav uygulamalarına ilişkin olarak Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne verilecek desteğin mahiyeti üzerinde duruldu. 

 

Yoğun bir gündem üzerine inşa edilen toplantı, yabancı dil eğitimlerindeki değişim ve dönüşüm olgusuna yapılan yoğun vurgular ekseninde tamamlandı.