Duyurular

İmam Hatip Liselerinde Arapça Örnek Ders Uygulamalarımız Devam Ediyor / 09.01.2014
İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile derneğimiz arasında imzalanan protokol gereğince İstanbul?daki İmam Hatip okullarında görev yapan Arapça öğretmenlerine yönelik Arapça uygulamalı örnek ders işleyişleri, ortak Arapça zümre ve tartışma toplantılarımız devam ediyor.

Aralık ayında Kartal, Eyüp, Çatalca ve Bakırköy AİHL’de yapılan seminerlerde Akademi Derneği’nden Arapça Dil Öğretimi uzmanı İhsan Hammad Atiyye sınıflarda örnek ders işleyişleri uyguladı. Öğrencilere hiç Türkçe konuşmadan Arapça öğretilmesi konusunda en temel kalıp ifadelerle ders anlatan Atiyye öğrencilerin dersi kavramakta hiç zorlanmadıklarını ifade etti. Öğretmenlerin büyük bir heyecan ve istekle takip etmiş olduğu örnek ders işleyişlerinde temel hedef Arapça dersinin aktifleştirilmesi ve iletişimsel yaklaşımla derslerde aracı dil kullanmadan pratik uygulamalarla daha aktif bir Arapça dersinin işlenmesi. Pazartesi günleri İstanbul il Millî Eğitim Koordinatör Öğretmenlerinden Osman Aktaş’ın koordine ettiği eğitimlerde okul ziyaretlerinden sonra Mart ayında İstanbul’daki bütün Arapça öğretmenlerinin katılımıyla ortak değerlendirme toplantısı yapılacaktır.