Bizden Haberler

Okul Yöneticilerine Yönelik “Dil Eğitiminde Eğitim Yöneticisinin Rolü” Semineri Gerçekleştirildi / 21.04.2015
Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından 150 okul müdürünün katılımıyla gerçekleştirilen Hizmet içi eğitim programında Akademi Derneği Genel Başkan Yardımcısı Muhammed AĞIRAKÇA, “Dil Eğitiminde Eğitim Yöneticisinin Rolü” konulu bir seminer verdi.

13-17 Nisan 2015 tarihleri arasında Afyon İkbal Otel’de gerçekleştirilen ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen seminer programı kapsamında bir hafta boyunca çeşitli çalıştaylar icra edildi. İmam Hatip Okullardaki eğitimlerin ve öğretim kalitesinin niteliğini sürekli artırmak üzere önemli çalışmalara imza atan Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, yabancı dil eğitimlerinin güçlendirilmesine ışık tutmak üzere Akademi Derneği Genel Başkan Yardımcısı Dr. Muhammed AĞIRAKÇA’yı seminere davet etti.

 

Eğitim Yöneticilerine yönelik olarak gerçekleştirilen bu seminerde Muhammed AĞIRAKÇA; eğitim yöneticilerinin Arapça dil eğitimlerini öğrencilere sunma metotları, Yöneticiler ve Arapça zümre başkanları arasında sürdürülen iletişiminin gereklilikleri, okullarda Arapça öğretmenlerinin takip etmeleri gereken faaliyetler, yabancı dil eğitimleri sürecinde alınması gereken tedbirler ve Arapça öğretmenlerinin mesleki gelişimlerine sunulması gereken katkılar gibi hususlara değindi.

 

Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen seminer, okul yöneticilerinin çeşitli eğitim tecrübelerine de yer verilmesinin ve soru-cevap kısmının ardından sona erdi.

 

Programa katılım gösteren tüm okul müdürlerimize ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği olarak teşekkür ediyoruz.