Dünya Arapça Günü Etkinlikleri

Birleşmiş Milletler tarafından 18 Aralık 1973 tarihinde Arapçanın Birleşmiş Miletler nezdinde resmi dil olarak ilanının yıl dönümü münasebetiyle UNESCO Yürütme Kurulunda, 08 Ekim 2012 tarihinde alınan karar üzerine 18 Aralık “Dünya Arapça Günü” ilan edilmiştir.

2012 yılından itibaren Türkiye’de Dünya Arapça Günü’nün kutlanması, 18 Aralık haftasında dil eğitimi üzerine etkinlikler düzenlenmesi, ülke genelinde konuyla ilgili yapılacak etkinliklere destek verilmesi amacıyla Akademi Derneği öncü bir rol oynamıştır.

“Ortak Dilimiz Arapça” sloganı ile Türkiye genelinde aktif kutlamaların düzenlenmesini sağlayan kurumumuz bu alanda tematik bir dil derneği olarak ülke genelinde ses getiren programların yapılmasına öncülük etmiştir.