İmam Hatip Liselerinde Ortak Arapça Zümre Toplantılarının Düzenlenmesi Projesi

İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile derneğimiz arasında imzalanan protokol gereğince İstanbul’daki İmam Hatip okullarında görev yapan Arapça öğretmenlerine yönelik Arapça uygulamalı örnek ders işleyişleri, ortak Arapça zümre ve tartışma toplantıları düzenlenmesi amaçlanmıştır.

2012-2013 eğitim öğretim yılında İstanbul ve Maltepe Anadolu İmam Hatip Liselerinde Arapça öğretmenleri ile ortak yapılan zümrelerden sonra proje 2013-2014 döneminde bire bir okullarda yapılan örnek ders işleyişlerine dönüştürülmüştür.

Akademi Derneğinden alanında uzman Arap asıllı yabancı öğretmenler okullara yapmış olduğu ziyaretlerde sınıflarda örnek ders işleyişleri yapmakta, öğrencilere hiç Türkçe konuşmadan Arapça öğretilmesi konusunda en temel kalıp ifadelerle ders anlatmaktadırlar.

Öğretmenlerin büyük bir heyecan ve istekle takip etmiş olduğu örnek ders işleyişlerinde temel hedef Arapça dersinin aktifleştirilmesi ve iletişimsel yaklaşımla derslerde aracı dil kullanmadan pratik uygulamalarla daha aktif bir Arapça dersinin işlenmesidir. Pazartesi günleri İstanbul il Millî Eğitim Koordinatör Öğretmenlerinden Osman Aktaş’ın koordine ettiği eğitimlerde okul ziyaretlerinden sonra Mart ayında İstanbul’daki bütün Arapça öğretmenlerinin katılımıyla ortak değerlendirme toplantısı yapılacaktır.