Model Arapça Dil Kütüphanesi

“MODEL ARAPÇA DİL KÜTÜPHANELERİ”NİN İNŞASI

Projenin Amacı: Arapça öğrenme konusunda materyal eksikliği çeken İmam Hatip Liselerinde bu eksikliği gidererek okullarımıza tam donanımlı, sürekli gelişim modeliyle takip edilecek olan bir dil kütüphanesi kazandırmaktır.

Projenin İçeriği: Projenin gerçekleştirilmesi için her okuldan bir öğretmen sorumlu tutulacaktır. Projede görev alacak öğretmen, merkezimizin seviyelerine göre belirleyip tasnif ettiği hikâye kitabı, CD ve görsel eğitim materyallerinden oluşan “model kütüphaneyi” okuluna kazandırma ve okula teslim edilen kütüphaneyi takiple sorumlu olacaktır. Kütüphane bünyesinde:

• Arapça resimli ansiklopedi,

• Arapça atlas,

• Toplam 6 kur için her bir kur seviyesinde 75 hikâye kitabı (Toplam 450 hikâye kitabı)

• Dünya klasiklerinden Arapçaya tercüme edilmiş 50 farklı ileri düzey Arapça eser

• Belgesel, çizgi film, önemli sinema filmleri ve dizi filmlerden oluşan 100 CD. lik görsel yayın

Projede yer alan kitapların seviyelerine göre ayrılması deneme metodu uygulanarak belirlenmiştir. Lübnan, Suriye, Mısır ve Ürdün’deki farklı yayınevlerinden satın alınan kitaplardan hazırlanan kütüphane “sürekli gelişim” esasına göre şekillenecektir. Proje sorumlusu öğretmen, kütüphane ile ilgili ek kaynak ilave etmek istediği zaman proje koordinatörü ile görüşecek, kendisine gelen yeni materyalleri de merkeze ulaştıracaktır. Böylelikle yeni yayına giren bir kitap ve CD aynı anda bütün okullardaki “Model Arapça Dil Kütüphanesine” de ulaşabilecektir. Model kütüphanenin okula maliyeti 4000 TL olacaktır. Bu bedel okulun kendi imkanları ile sağlanabileceği gibi Akademi Derneği tarafından beş yıllık bir süre içinde sponsorluklar yoluyla da ücretsiz olarak sağlanabilecektir. Kütüphaneye istenildiği takdirde her yıl 50 ile 100 arasında yeni eser ilave edilebilecektir. Kütüphaneden sorumlu öğretmen zümrede her yıl okunması gereken kitapların listesini öğretmenlerle belirleyecek, öğrencilerin yılda ortalama 20 hikâye kitabını okuması hedeflenecektir. Kütüphanedeki kitaplardan öğrencilere tercüme ödevleri verilecek, dönem ödevi ve sınava ilave puanlarla öğrencilerin Arapça kitapları okuması sağlanacaktır.

Projenin Geldiği Aşama: Proje kapsamında Temmuz 2009- Ocak 2014 tarihleri arasında üçü üniversite olmak üzere toplamda 72 adet model dil kütüphanesi eğitim kurumlarına teslim edilmiştir.

Model Arapça Dil Kütüphaneleri Akademi Derneği’nin koordine ettiği sponsorluk çalışmaları ile okullara kazandırılmaktadır. Sponsor olan kurumların isimleri kütüphanenin yanına asılacak bir beratta belirtilmektedir. Model Arapça Dil Kütüphanesinin Türkiye’deki bütün İmam Hatip Liselerine kazandırılması için beş yıllık bir çalışma programı çıkartılmıştır.

Proje Sponsorluk Dosyasına Ulaşmak İçin Tıklayınız