Bizden Haberler

1. Arapça Çocuk Şarkıları Şenliği Sona Erdi / 01.06.2013
Arapçayı sevdirmek ve eğlenerek öğretmek hedefiyle İstanbul?daki İmam Hatip Ortaokullarında okuyan 5. Sınıf öğrencilerinin katılımıyla yapılan ?1. Arapça Çocuk Şarkıları Şenliği? sona erdi.

İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile Akademi Lisan ve İlmî Araştırmalar Derneği işbirliğiyle düzenlenen 1. Arapça Çocuk Şarkıları Şenliği’nde her bir okulun 15-20 kişilik öğrenci grubu, koro halinde birbirinden güzel iki Arapça şarkıyı seslendirdi. Yarışma kapsamında açılan www.cocuklaraarapca.com sitesindeki 40 adet çocuk şarkısını ezberleyen öğrenciler, kendi belirledikleri farklı şarkılarla da şenliğe katıldılar.

Yaklaşık dört aydır hazırlandıkları bu şenliğe katılan İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri “Diş Fırçası”, “Ben Ramazan”, “Ninem”, “Hayvanlar”, “Sayılar”, “Tavşanım”, “Ailem”, “Bal” gibi Arap dünyasında çok yaygın olarak bilinen çocuk şarkılarını seslendirdiler. Bakırköy Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde düzenlenen şenliğe ilgi büyük oldu

Türkiye çapında İmam Hatip camiasının Arapça eğitimleri konusunda ciddi gayretlerinin olduğuna işaret eden Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, bütün projelerini dil öğretimi merkezli yürüttüklerini ifade ederek “Arapça öğretimi üzerine birçok projeyi hayata geçirdik. Amacımız çocuklara Arapçayı sevdirmek. Bunun için Uluslar arası Arapça yarışmaları ile bugün ki çocuk şenliğini düzenledik. Bu proje ile İmam Hatip Orta okullarında okuyan öğrencilerin Arapça dersine olan ilgilerini arttırmak, Arapçanın eğlenceli, neşeli bir şekilde öğretilmesini sağlamak, bu dilin konuşma kalıplarını ve yeni kelimeleri musiki ahengi içinde şarkılar aracılığıyla öğrencilere kavratmak istiyoruz. Yıl boyunca birçok Arapça şarkıyı ezberleyerek şarkı sözleri aracılığıyla dile aşinalığı arttırmak istiyoruz. İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin Arapçayı severek öğrenecekleri bir ortam oluşturmak gibi hedefimiz var” dedi.