Bizden Haberler

İMAM HATİP OKULLARIMIZ KATAR’DA 54 ÜLKE İLE YARIŞACAK / 08.04.2016
Katar Devleti tarafından Katar Foundation bünyesinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Liseler Arası Arapça Münazara Yarışmaları"na Türkiye’yi temsilen İmam Hatip Liseli öğrencileri katılıyor. 54 ülkenin yarışacağı Arapça münazaralar 10-13 Nisan 2016 tarihleri arasında Katar’ın başkenti Doha’da yapılıyor.

10-13 Nisan 2016 tarihleri arasında Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenecek olan ve 54 ülkeden liseli gençlerin katılacağı yarışmada İmam Hatip Lisesi öğrencileri Türkiye’yi temsil ediyorlar.

Türkiye’de 73 farklı ülkeden 1500’ü aşkın öğrencinin okuduğu Uluslararası İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden oluşan dört kişilik Türkiye Arapça Münazara Yarışmaları Millî Takımı, Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği arasında imzalanan protokol gereği gerçekleştirilen özel seçmelerle Ocak ayında belirlendi.

İki yılda bir düzenlenen liseler arası Arapça Münazara yarışmalarında 2014 yılında Türkiye Millî takımı 22 ülke içerisinde dünya birinciliğini ülkemize kazandırmıştı. İstanbul’daki Fatih Sultan Mehmet Uluslararası İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden oluşan dört kişilik Türkiye Millî takımı, bu yıl üçüncüsü düzenlenen Arapça münazara yarışmalarında 54 ülke arasında önemli bir başarı elde ederek yurda dönmeyi hedefliyor.

Yurt dışında yapılan kültürel ve sosyal etkinlikleri de takip ederek ülkemiz öğrencilerinin söz konusu etkinliğe katılmalarına öncülük eden Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, son beş yıllık dönemde Türkiye’de Arapça eğitim öğretimi adına İmam Hatip Liselerinde oldukça önemli gelişmelere imza atıldığını ifade etti. Uluslararası İmam Hatip Liselerinin açılması ile birlikte dünya genelinde İmam Hatip Okullarının model alınan okullar haline geldiğini ifade eden Din Öğretimi Genel Müdürü Yılmaz, Katar’da yapılacak olan Arapça Münazara yarışmalarında iki yıl önce elde edilen başarının yankılarının hala devam ettiğini belirtti.

10-13 Nisan 2016 tarihleri arasında Doha’daki yarışmalara katılacak öğrencilere, Türkiye’deki Arapça Yarışmalarının genel koordinatörü Dr. Muhammed Ağırakça ve Türkiye Arapça Münazaraları Millî takımının rehberi Lokman Yılmaz ile birlikte öğretmen ve öğrencilerden oluşan bir heyet de eşlik ediyor. Bir önceki münazara yarışmalarında 22 ülke arasında dünya birinciliği alan takımımız yeni bir kadro ile bu sefer 54 ülke arasında önemli bir derece ile ülkemize dönmeyi ümit etmektedir.

Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği ailesi olarak öğrencilerimize başarılar diliyoruz...