Bizden Haberler

İstanbul Kalkınma Ajansına Yeni Proje Başvurumuz Yapıldı / 21.02.2014
Geçtiğimiz yıl İstanbul Kalkınma Ajansının desteği ile gerçekleştirdiğimiz ?Orta Doğu?nun Tedavi Merkezi İstanbul? projesinin tamamlanmasının ardından derneğimiz, 2014 yılı proje çağrılarından kâr amacı gütmeyen kuruluşlara yönelik ?Çocuklar ve Gençler Mali Destek Programı?na başvuruda bulundu.

Proje başvuru içeriğini dernek yönetim kurulu başkan yardımcımız Dr.Muhammed Ağırakça ve dernek üyelerimizden Samet Öztürk hazırladı. Geniş bir literatür araştırması ile birlikte toplumsal ihtiyaçlar doğrultusunda hazırlanan proje kapsamında, Arapça konuşulan ülkelere yönelik ülkemizin ve ülkemizdeki mal ve hizmetlerin tanıtımının artırılması, bu süreçte gençlerin kurgu ve tasarım yeteneklerinden istifade edilerek istihdama katkı sağlanması hedeflendi. Bu doğrultuda gerekli grafik tasarım çalışmalarının Arapça dilinde yapılması, bununla ilgili teknik altyapı ve gerekli eğitim programının planlanması sağlandı.

Projenin İstanbul Kalkınma Ajansından onay alması durumunda Akademi Derneğimizin yanı sıra bir üniversite ve iki farklı sivil toplum kuruluşundan müteşekkil 3 iştirakçi kuruluş ile birlikte 12 eğitmen ve 4 proje yürütücü personeli ile projemiz faaliyet sürecine başlayacak ve proje süreci 12 ayda tamamlanacaktır.