Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmaları

Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneğinin proje ortağı olarak katkı sunduğu İmam Hatip Okulları arası Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmaları Türkiye’de Arapça adına yapılan en büyük dil etkinliğidir.

Türkiye’de Arapça öğretimini geliştirmek, modern metotlarla Arapçayı sevdirerek öğretmek ve Arapçanın önemini kavratmak maksadıyla 2009 yılından bugüne dek gerçekleştirilen yarışmalara her yıl tüm Türkiye’den binlerce İmam Hatip Okulundan, yüz bini aşkın öğrenci katılmaktadır. Yarışmalar Lise düzeyinde Bilgi Yarışması, Şiir Okuma, Metin Canlandırma, Münazara, Hat/Kaligrafi kategorilerinde, Ortaokul düzeyinde ise Şiir Okuma, Hikaye Canlandırma ve Çocuk Şarkıları kategorilerinde gerçekleştirilmektedir.

Yarışmalar www.arapcayarismalari.org.tr adresinden takip edilmektedir.

Akademi Derneği her yıl Katar’da düzenlenen Arapça Münazara yarışmalarında ülkemizi temsil edecek takımın belirlenmesi ve belirlenen takımların çalıştırılması konularında da hizmet sunmaktadır.